Kesä se tulla jolkottelee, vaikka vielä onkin vähän vilpoisaa. Kesälomaan saattaa moni tuhrata hurjan summan rahaa, joten tässäpä muutama vinkki, miten voit säästää sievoisia summa, ja silti samalla rentoutua, nauttia olostasi ja virkistyä tulevaa talvea varten.

 

1. Teetkö kalliin lomareissun vain, koska "lomalla pitää lähteä reissulle"? Jos välttämättä tahdot lähteä matkalle, tarkista, mitä löydät lähiympäristöstäsi. Suomen maaseutu tarjoaa upeita metsiä ja puistoja vaellettavaksi, koeta vaikkapa Karhunkierrosta Kuusamossa. Tai etsi lähiseudun pieneläintarha, suuntaa pyörällä kotipaikkasi lähellä olevalle nähtävyydelle tai kysy sukulaisilta, voisitko ruokapalkkiota vastaan tulla lomailemaan heidän mökilleen. (Ei ole reilua odottaa täyttä ylläpitoa, vaikka halvalla yritätkin lomailla!) 

2. Kesälomahelteillä jäätelö maistuu vaikka monta kertaa päivässä. Tätä kylmää herkkua voi valmistaa halvalla ihan itse, etkä tarvitse kuin sokeria, kermaa, mauksi vaikka kaakaota, pari pussia, jäitä ja merisuolaa. Kurkkaa tämä näppärä video, niin näet kuinka helppoa herkkujäätelön tekeminen on!

3. Kesävaatteet voivat kuluttaa budjetista ison palan. Lomaillessa on aikaa, joten suuntaa ehdottomasti kirppareille! Voit tehdä hulvattomia löytöjä muutaman euron hintaan, eivätkä uudet lomavaatteesi varmasti kävele heti vastaan.

4. Tutustu kotikuntasi tapahtumatarjontaan lehdistä ja internetistä. Moni kaupunki ja kaupungin laitos, kuten vaikkapa museo tai kirjasto, tarjoaa hyvin halpoja tai jopa ilmaisia tapahtumia pitkin kesää. 

5. Hanki tekemistä kirjastosta! Nyt jos koskaan on mahtava aika löhnöttää sohvalla, tai auringon helottaessa aurinkotuolilla, nakata nurmikolle viltti tai lepäillä puuta vasten varjossa, ja lukea jokin hyvä kirja tai kuvasarja. Et tarvitse lomamatkaa, hurjaa reissua huvipuistoon tai kalliita gourmet-herkkuja, kun heilautat itsesi hyvän kirjan lumoavaan maailmaan.

Hurjan mukavaa kesää! Muista tarkistaa budjettisi etukäteen, ettei matti pääse yllättämään kukkaroasi!

kes%C3%A4-perhonen.jpg