Tein muutama vuosi sitten todella hienon matkan ystäväni kanssa. Matkan aikana näimme useita maita ja kulttuureja, seikkailimme, löhöilimme ja pidimme hauskaa. Matkustimme yhteensä tuhansia kilometrejä junalla. Teimme siis interrail-matkan eteläisessä Euroopassa. Monet nuoret lähtevät interreilaamaan paristakin syystä; se on ensinäkin tietenkin mahtava seikkailu, ja toiseksi, matkan voi tehdä suhteellisen edullisesti. Eli jos mieli tekee lähteä pidemmälle matkalle, ja useisiin maihin tai ainakin moniin eri paikkoihin, niin junalla se matka kannattaa tehdä.

Jos haluaa säästää mahdollisimman paljon rahaa, on useita eri asioita jotka kannattaa ottaa huomioon. Jos aikoo matkustaa paljon junalla, kannattaa hankkia interrailkortti. Sillä saa halvemmat junaliput ja säästää huomattavasti rahaa. Kun tekee matkaa, ja yöpyy eri kaupungeissa, kannattaa ehdottomasti asua hostelleissa. Niissä on usein mahdollisuus valita minkälaisen huoneen haluaa, ja kuinka monen ihmisen kanssa huone jaetaan. Netistä voi myös etukäteen lukea eri hostellien arvosteluja, ja sitä kautta valita parhaimmalta kuulostavan paikan. Hostelleissa on useimmiten myös mahdollisuus tehdä omaa ruokaa, ja se kannattaa. Ravintoloissa voi välillä käydä, mutta tekemällä itse ruokansa, säästää todella paljon rahaa. Itse matkustaminen, asuminen ja syöminen ovat niitä asioita, joihin matkoilla yleensä menee eniten rahaa. Mainitsemillani vinkeillä o kuitenkin mahdollista säästää rutkasti.

Matka jonka tein ystäväni kanssa alkoi siten että lensimme Barcelonaan. Siitä lähdimme junalla Espanjasta Ranskan rannikolle, josta jatkoimme Italiaan. Roomasta seuraamme liittyi kolmas kaveri, ja kolmistaan jatkoimme Kroatiaan, ja matkamme päättyikin Splitiin. Pysähdyimme matkamme aikana kahdeksassa kaupungissa. Matka oli todella antoisa ja hauska, ja voin suositella kaikille interrailausta.