images.jpg

Joulukin on jo lähenemässä ja rahaa se vain tuntuu menevän kaikenlaiseen.. Joka ei sinänsä ole mikään paha asia, mukavahan sitä on hyvään tarkoitukseen laittaa. Mutta kun kaupungille menee ja joka luukusta tulee sama viesti, KULUTA, KULUTA, KULUTA, alkaa sitä vahingossa heittäytyä vähän ylimalkaiseksi. Ja säästöt hupenee ihan omiaan. Siksipä kokosin tähän muutamia arjen vinkkejä, joilla voi sitten säästää pennosiaan vaikka joululahjoihin ja muhun mukavaan.

Eväät töihin! Ei yhtään hullumpi idea, ja säästöä syntyy tosissaan. Muutenkin kannattaa suunnitella ruokaostokset ja muut ostokset, ja välttää heräteostoksia. Menoista kannattaa pitää kirjaa, näin voi myös helposti vertailla eri liikkeiden edullisuutta.

Paitsi terveydelle, myös lompakolle on ihanteellista kävellä tai pyöräillä aina kun voit! Kannattaa myös kilpailuttaa sähkösopimus, ja pitää silmällä muita asumiseen liittyviä menoja. Lapsen ja perheen kanssa voi tehdä tavoitteita, ja opettaa heidätkin säästämään pienissä asioissa, lopussa odottava palkinto kuten lomamatka voi inspiroida kummasti.

Panosta laatuun ja hyödynnä alennusmyyntejä. Pidemmän päälle se on viisasta. Pienissä asioissa säästäminen voi vaikuttaa turhalta, mutta yllatyt kun näet kuinka paljon vaikkapa päivittäinen limsapullo tulee vuodessa maksamaan. Tämän ja muut pikkusäästämisen hyödyt näet täältä.

 

Loppuun vielä leikkimielinen testi, millainen rahankäyttäjä olet!